Hoe vaak moet je je krullen wassen ?

Helaas is er niet één antwoord op de vraag hoe vaak je per week je haar moet wassen. Net als dat de Curly Girl Methode routine voor iedere krullenbol anders is, is dit onderdeel dat ook. Daarom is het belangrijk om je eigen haar goed te analyseren. Doe dat op basis van de volgende factoren, en je hebt je antwoord!

JE HAARTYPE

Je haartype bepalen is een van de eerste en belangrijkste stappen in het leren kennen van je krullen. En dat zegt ook meteen veel over hoe vaak je je haar moet wassen. De Curly Girl Methode gaat uit van een onderverdeling in wavy, curly en coily. Over het algemeen geldt: hoe meer krullen, hoe minder vaak je het wast. 

  • Wavy haar kan soms na één dag al vettig aanvoelen. Toch kun je het wassen beter uitstellen tot minimaal één keer per 2 à 3 dagen. Experimenteer eens met co-washing, dat houdt in dat je je haar met conditioner wast in plaats van met shampoo. Afhankelijk van je hoofdhuid kan je haar hierdoor na de eerste paar keer juist vetter lijken, maar daarna neemt dat af. En anders biedt droogshampoo de uitkomst.
  • Curly haar kan gemakkelijk één keer per week gewassen worden. Als je veel sport, kun je het tussendoor co-washen of alleen met water spoelen.
  • Coily haar was je liever niet vaker dan één keer per week, en als het niet vies aanvoelt nog liever één keer per 2 à 3 weken. Om je haar tussen de wasbeurten een refresh te geven, kun je co-washing proberen of je haar wassen met alleen met water.

CURLS JUST WANNA HAVE FUN!

KVK: 77932013       BTW nr: NL003261015B34

Contact 

Blogs

About

Kennisbank