Hoe verzorg en style ik mijn krullen?

Wanneer je krullend haar hebt is het belangrijk om een goede was en stylings routine te hebben voor je haar. 

Krullend haar heeft nu eenmaal wat meer verzorging en aandacht nodig dan steil haar, als je het tenminsten minder pluizger, voller en gezonder wilt hebben.

Het is alleen nog belangrijk om er achter te komen hoe je dit precies doet en wat het beste voor jou werkt. Hieronder leg ik het allemaal uit.

 

Hoe begin je ?

- Voordat je begint met een geschikte shampoo voor krullend haar, was je het eerst nog even met je oude shampoo. Dit noemen ze een " Final Wash " ( de laatste keer dat je het nog even hardnekkig reinigt en alle troep er goed uit wast )

- Was 1 keer per week met een CG ( friendly ) shampoo

- Probeer hierbij vooral je hoofdhuid goed in te masseren. Wanneer je het uitspoelt komt de shampoo ook door de lengtes en punten heen, dus worden die ook gereinigd. 

- Spoel de shampoo heel goed uit.

- Knijp het hele natte uit het haar en voeg Leave- in conditioner toe aan het haar. Verdeel dit gelijkmatig in het haar en gebruik je vingers als een kam om het goed te verdelen zodat elk haartje word geraakt.

- Hang met je hoofd voorover en begin te scrunchen. (Dit mag op je was dag zeker 5 minuten, hierbij mag je een sopgeluid horen)

- Borstel je haar door en creeër " clumps"  door met een Denman Brush per passé het haar door te borstelen( begin onder in de nek )

- Ga weer met al je haar voorover en verdeel gel in het haar door het op beide handen te smeren en dan je haar tussen " praying hands " te laten glijden( zo komt de gel goed op elke haar)

- Scrunch het er weer in ( je mag wederom het sopgeluid horen)

- Kneed met een Hydrofiele doek het meeste vocht nog een keer uit het haar ( dit scheelt qua tijd wanneer je gaat föhnen )

- Blaas met je hoofd voor over op de lichtste en lauwe stand over je haar heen zonder het aan te raken, op deze manier wordt de buitenste laag van de gel hard.

- Hang je haar met de punten in de diffuser en breng het naar je hoofdhuid.

- Laat het echt elke keer een minuutje op verschillende plekken drogen, om zo veel mogelijk pluis te voorkomen

-Wanneer het droog is, is je haar hard en dit noemen ze een " Cast " 

- Als het helemaal droog is druppel je iets olie op je handen. En verdeel je dit over 2 handen

- Ga net als bij de gel weer met " Praying hands " ( platte handen op elkaar ) over het haar heen om de " Cast " ( het harde laagje ) eruit te halen.

- VOILAAAAAAA! mooie krullies 

 

TIPS!

- Voor extra volume ga je met je haar naar voren, zet je je vingertoppen op de hoofdhuid en begin je het haar los te schudden.

- Bij een sterke krultype kun je er ook nog voor kiezen om voor de gel een curlcreme te gebruiken, voor extra hold

- Er zijn verschillende stylings technieken, zo kun je bijvoorbeeld ook plukje voor plukje je haar om je vinger draaien, voor nog meer gedefinieerde krullen.

 

 

 

CURLS JUST WANNA HAVE FUN!

KVK: 77932013       BTW nr: NL003261015B34

Contact 

Blogs

About

Kennisbank