Wat is scrunchen?

Wat is scrunchen nou eigenlijk? Scrunchen is een manier om meer volume te creeën en om je krullen te stimuleren. Je laat je haren op de kop naar beneden hangen, houd dan beide handen onder je haar, vang het haar op en breng het haar dan zo ver mogelijk naar je hoofdhuid en kneed  stevig in je krullen. Herhaal dit meerdere keren en op verschillende plekken.

Door met een katoenen t-shirt, hydrofiele doek of microvezel handdoek te scrunchen in het haar haal je een groot deel van het vocht eruit en zul je zien dat de krullen al veel beter erin zitten.

Als je er vervolgens verzorging producten inbrengt en weer schruncht dan zorg je er voor dat het verzorgings product extra goed door dringt in het haar. Ook het stylings product kun je er in schrunchen om de krullen goed te definieren.

 

Scrunch out the crunch

Dan heb je nog de " Scrunch out the crunch " en dat is wanneer je je haar helemaal hebt droog geföhnt en de gel hard is geworden. Dan ga je opnieuw je haar scrunchen om het haar uit de "cast" te halen ( de cast is het harde laagje gel om je haar heen ) om zo mooie zachte maar toch stevige krullen te creeëren 

CURLS JUST WANNA HAVE FUN!

KVK: 77932013       BTW nr: NL003261015B34

Contact 

Blogs

About

Kennisbank